معنویّت و اخلاق
- توضیحات
- نوشته شده توسط alireza
رهبر معظم انقلاب: كشور ما از لحاظ مادى بايد در آن، علم و تجربه و فناورى در سطوح بالا قرار بگيرد. از لحاظ ساخت و ارتباطات اجتماعى مردم در زمينهى اقتصاد و بقيهى موارد، ارتباط مردم با يكديگر، بايد ارتباطات سالم، قوى و نشاندهندهى پيشرفت و شكوفايى باشد؛ بايد استعدادها در آن جامعه بشكفد. همهى انسانها بتوانند در آن با توانِ خدادادهى خود در پيشبرد اهداف زندگى، به يكديگر كمك و باهم همكارى كنند. در آن جامعه بايد عدالت اجتماعى باشد. عدالت به معناى يكسان بودنِ همهى برخورداريها نيست؛ به معناى يكسان بودن فرصتهاست؛ يكسان بودن حقوق است. همه بايد بتوانند از فرصتهاى حركت و پيشرفت بهرهمند شوند. بايد سرپنجهى عدالت گريبان ستمگران و متجاوزانِ از حدود را بگيرد و مردم به اين، اطمينان پيدا كنند.
در چنين جامعهاى، معنويت و اخلاق هم بايد به قدرِ حركت پيشروندهى مادى پيشرفت كند. دلهاى مردم با خدا و معنويات آشنا بشود. انس با خدا، انس با عالم معنا، ذكر الهى و توجه به آخرت در يك چنين جامعهاى بايستى رايج شود. اينجاست كه آن خصوصيت استثنايى جامعه و تمدن اسلامى، خود را نشان مىدهد؛ تركيب و آميختگى دنيا و آخرت باهم.
ادامه مطلب: پیشرفت معنویت و اخلاق به قدر پیشرفتهای مادی؛ خصوصیت استثنایی تمدن اسلامی
- توضیحات
- نوشته شده توسط alireza
رهبر معظم انقلاب: در زمينهى معنويت و اخلاق هم بايد آرمانگرا بود. محيط دانشگاه به دليل اينكه محيط جوان است، بايد محيط پاكيزهاى باشد. [...] کسانی خيال مىكنند رفتن به دانشگاه، ملازم با بىقيد شدن و عدم مبالات در مورد دين و اخلاق و حجاب و طهارت و پاكيزگى دينى و اخلاقى است. اين واقعيت ندارد، اين نگاه درستى نيست. دانشگاه مركز معنويت است؛ چون علم يك امر معنوى است. علم- هر علمى باشد- يك ارزش معنوى است، يك ارزش روحى است. محيط دانشگاه، محيط جوانى است؛ محيط مؤمنى است. در كشور، متدينترينهامان در ميان جوانهامان هستند؛ فداكارترينهامان در ميان جوانهامان بودند و هستند؛ بنابراين چه دليلى دارد كه محيط جوانِ اهل علمِ دانشگاه، يك محيط غيردينى باشد؟ نخير، محيط دينى است. من توقعم اين است كه كسى كه وارد دانشگاه مىشود، اگر قبل از آنكه وارد دانشگاه بشود، تقيدات دينىاش ضعيف بوده، با ورود به دانشگاه، تقيدات دينىاش تقويت شود. بنابراين آرمانگرائى در معنويت و اخلاق هم يك امر معتبرى است؛ مثل آرمانگرائى در سياست، مثل آرمانگرائى در علم و در همهى امور زندگى.16/05/1391
ادامه مطلب: لزوم تقویت شدن معنویت و اخلاق جوانان با ورود به دانشگاه ها
- توضیحات
- نوشته شده توسط alireza
«عزیزان من! بدانید این راه احتیاج دارد به تقوا. بدانید بهترین تبلیغ، تبلیغی است که شخصیّت عملی شما نسبت به آن اهداف و آرمانهای شما انجام خواهد داد و اثری که خواهد گذاشت: مَن نَصَبَ نَفسَهُ لِلنّاسِ اِماماً فَلیَبدَأ بِتَعلِیمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعلیمِ غَیرِه؛ اوّل روی خودمان باید کار کنیم ... اخلاق و معنویّت، البتّه با دستور و فرمان به دست نمیآید، پس حکومتها نمیتوانند آن را با قدرت قاهره ایجاد کنند، امّا خود باید منش و رفتار اخلاقی و معنوی داشته باشند.»
- توضیحات
- نوشته شده توسط alireza
رهبر معظم انقلاب: قدرتمندان و زرمندان و زورمندان، مردشان، زنشان و زیردستهایشان و کسانی که با آنها و برای آنها زندگی میکردهاند، همیشه مایل بودهاند که این حجاب بین زن و مرد، از بین برود، که این، البته برای زندگىِ جامعه مضرّ و برای اخلاق جامعه بد است. برای حفظ عفّت جامعه زیانبار و بخصوص برای خانواده از همه چیز بدتر است. این، بنیان خانواده را متزلزل میکند. ۱۳۷۳/۰۷/۲۰
- توضیحات
- نوشته شده توسط alireza
رهبر معظم انقلاب:
كسانى كه رشتههاى رفتارشناسى عمومى را مطالعه مىكنند و كار مىكنند، اين را تأييد مىكنند. امروز در همهى دنيا اينجور است كه وضع نظام مادى و فشار مادى و ماديت، جوانها را بىحوصله مىكند؛ جوانها را افسرده مىكند. در يك چنين وضعى، دستگير جوانها، توجه به معنويت و اخلاق است.
29/07/1389
ادامه مطلب: لزوم توجه به معنویت و اخلاق، در شرایط مادی امروز