تحلیل حجتالاسلام آقای دکتر منصور میراحمدی دانشیار دانشکدهی علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی پیرامون بیانیهی گام دوم انقلاب
در برخورد با این بیانیه وظیفه ی نخبگان حوزوی و دانشگاهی چیست؟
نخبگان حوزوی و دانشگاهی نقش بسیار تعیینکنندهای دارند و به عبارت دیگر یکی از پیش شرطهای تحقق این بیانیه، ایفایِ نقش صحیح توسط نخبگان حوزوی و دانشگاهی است. به طور خلاصه سه مورد اساسی را میتوان در خصوص شرح وظایف نخبگان بیان کرد:
اولین وظیفه در راستای تحقق این بیانیه، تقریر منصفانه از دستاوردهای انقلاب اسلامی است. ما چهلمین سالگرد انقلاب را پشت سر گذاشته و وارد دههی پنجم شدهایم. در چنین شرایطی یکی از وظایف اصلی نخبگان تقریر و تبیین دستاوردهای انقلاب در مراکز علمی، حوزهها و موقعیتهای مختلف است. باید این دستاوردها مخصوصا برای نسل جوان کشور به صورت علمی ارائه شود تا باعث افزایش اعتماد ملی و همچنین اعتماد نسل جوان به انقلاب شود.
دومین وظیفهی نخبگان در راستای تحقق این بیانیه، روحیه بخشی به جوانان به عنوان نقشآفرینان اصلی این بیانیه است. یکی از ارکان اساسی این بیانیه تأکید بر نقشآفرینی جوانان است بنابراین امیدبخشی به جوانان توسط نخبگان امری ضروری و بسیار مهم است. متأسفانه این روزها بعضا از سوی برخی جریانات شاهد اشاعهی روحیهی یأس و ناامیدی در میان نسل جوان هستیم.
سومین و مهمترین وظیفهی نخبگان برای تحقق این بیانیه، تلاش در جهت عملیاتی شدن آن است. بایستی این راهبردها مدل عملیاتی پیدا کنند. طبعا نقش نخبگان حوزوی و دانشگاهی در نوشتن، تبیین و تقریر این مدل عملیاتی پُررنگ است. کاریکه این مدل انجام میدهد در واقع «نزدیکسازی اهداف به واقعیت» است. در این مدل استکه راهکارهای عملیاتی و علمی ارائه میشوند.
اگر میگوییم نقش اصلی از آن جوانان است بنابراین باید در جستجوی راهکارهایی برای به میدان آمدن جوانان باشیم. اگر همچنان این مهم را در چهارچوب پروسهای اداریِ چون بحث بازنشستگان و کنارهگیری آنان نگاه کنیم، فرصت لازم به این زودی برای جوانان فراهم نخواهد شد. بایستی راهکارهای عملیاتی و علمی مبتنی بر نگاه کارشناسی ارائه شود تا چگونگی ورود جوانان را دریابیم.
بنابراین سومین وظیفهی نخبگان تبیین مدلی عملیاتی استکه در آن راهکارهای عملیاتی شدن بیانیه با حضور جوانان مشخص شود.